Wanita Digalakkan Amal Jus Ubi Bit Setiap Hari, Rahsia Muka Flawless Rugi Tak Cuba

Jangan tak tau yang ubi bit ni khasiat dia memang power kuasa lima untuk kulit dan kesihatan korang. Ubi bit antara superfood memang guna untuk buat jus, makan macam salad, boleh gak nak buat ramuan untuk home remedy

Video Penuh disini

Ubi bit memang sedikit asing buat masyarakat kita tetapi tidak bagi masyarakat di Eropah. Mungkin kita tidak biasa dan kurang didedahkan akan khasiatnya. Ubi bit sebenarnya banyak khasiatnya pada tubuh.

Kalau anak tahu, antara kandungan dan nutrisi yang ada dalam ubi bit ni cukup banyak. Buah ini bukan hanya tinggi serat, malah kaya vitamin C, magnesium, zat besi dan banyak lagi.

Paling menarik yang kita semua tak tahu, ubi bit tersangatlah baik untuk kesihatan kulit. Selain mampu mengatasi masalah kulit kusam, ubi bit mampu meredekan masalah jerawat pada muka. Hebat kan?

Selain membuat masker daripada ubi bit ini, antara cara lain yang boleh dilakukan untuk kecantikan dalaman adalah dengan mengamalkan jus ini setiap hari.

petua wajah cantik, petua muka flawless, petua cantikkan muka, khasiat ubi bit, jus ubi bit, khasiat jus ubi bit, manfaat ubi bit, resepi ubi bit

Inilah yang diamalkan oleh Fyza Shah setiap hari. Jom ikut cara yang dikongsikan olehnya. Selamat mencuba!

Jangan tak tau yang ubi bit ni khasiat dia memang power kuasa lima untuk kulit dan kesihatan korang. Ubi bit antara superfood kalau kat negara mat salleh mata biru ungu tu. Biasa diorang memang guna untuk buat jus, makan macam salad, boleh gak nak buat ramuan untuk home remedy.

Contohnyer macam sapu kat jerawat dengan parut, memang cepat je hilang. Nak buat masker pun boleh. Nak sapu kat bibir bagi baby pink, nak merah- merah kan pipi pun boleh. Just sapu je jus ni kat tempat korang suka tu.

Jom breakfast dengan segelas besar jus glowing kulit, marbeles sangat. Sedap, resepi istimewa dari ubi bit merah.

Bahan-bahan:

1/2 biji ubi bit merah
2 biji buah epal
2 biji oren
1 batang carrot
1 batang seleri
1 batang timun
Caranya:

Potong kecil buah.
Kisar semua bahan hingga sebati.
Sedia untuk diminum.
Ok, memang serius jus ni sedap. Kaya sangat dengan serat dan vitamin E dan C. Kulit glowing datang dari kulit yang lembap dan dalaman yang bersih je tau.

petua wajah cantik, petua muka flawless, petua cantikkan muka, khasiat ubi bit, jus ubi bit, khasiat jus ubi bit, manfaat ubi bit, resepi ubi bit

So tak heran bin pelik sebab jus ni memang akan cuci darah jadi bersih dari segala toksin mala’un tu.

Siapa yang amal, kulit dia jadi bersih, bebas dari jerawat dan lembap. Malah kulit lembut halus macam kulit baby. Masalah sembelit tak membuang pun dia setel sekali.

So korang cari je ubi bit ni kat mall macam AEON tu confirm ada.

Kredit: Fyza Shah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *